Учора Президент України Петро Порошенко разом з головою Тернопільської облдержадміністрації Степаном Барною взяли участь у відкритті школи І-ІІ ступенів в селі Соколів Теребовлянського району.

Будівництво розрахованого на 125 учнів освітнього закладу розпочалося ще 25 років тому, проте воно кілька разів припинялося та поновлювалося. Торік з Фонду регіонального розвитку на добудову школи було виділено п’ять мільйонів гривень та ще понад півмільйона — з районного бюджету.

Саме завдяки співпраці держави і органів місцевого самоврядування в області останнім часом добудовано та реконструйовано низку шкільних приміщень і дошкільних закладів. Ця робота триватиме й надалі. Президент наголосив, що це якраз і є реальні результати децентралізації. Він також подарував учням комп’ютерний клас.

У програмі робочої поїздки глави держави також відвідання 44-ї окремої артилерійської бригади, що дислокується у Тернополі, вручення державних нагород військовослужбовцям, ключів від квартир сім’ям загиблих в АТО бійців та пораненому учаснику бойових дій. Детальніше про перебування глави держави на Тернопільщині у наступному номері.

 

 

Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки до Тернопільської області взяв участь у відкритті новозбудованої загальноосвітньої школи І—ІІ ступенів у селі Соколів.

Фото Михайла ПАЛІНЧАКА (прес-служба Президента України).

ТИМ ЧАСОМ

Два садочки стали до ладу у селах Руда Кременецького та Ігровиця Тернопільського районів. На їх реконструкцію та добудову з Фонду регіонального розвитку використано 1,8 мільйона гривень. Долучали кошти і з місцевих бюджетів. Новосілля і в школярів міста Скалат Підволочиського району. Тут реконструйовано приміщення загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів з добудовою теплого переходу, спортивного залу, вбиралень. У школі навчається майже 400 учнів. Торік в області відновили роботу п’ять дошкільних закладів, додатково відкрили 10 груп у діючих садочках, добудували шкільні приміщення у селах Бедриківці Заліщицького району та Соколів Теребовлянського району.

Людмила НАКОНЕЧНА.

Тернопільська область.