У січні буде завершено роботу над запуском низки нових елементів е-парламенту у Верховній Раді, робота над якими розпочалася у 2015 році. Про це повідомляється на сторінці Голови Верховної Ради Володимира Гройсмана у Фейсбуці.


«Запровадження технологій електронного врядування, на мій погляд, одна з найважливіших складових реформування системи управління в державі. Хотів би зазначити, що органи місцевого самоврядування тут наразі випереджають центральні органи влади. Нині багато з того, що ми почали впроваджувати у Вінниці ще декілька років тому, я разом зі своїми колегами намагаємось впроваджувати і на загальноукраїнському рівні», — зауважив він.


До речі, за підсумками щорічного моніторингу впровадження електронного урядування, який проводиться неурядовими організаціями серед українських міст, Вінниця у 2015 році й далі серед лідерів з розвитку електронного урядування.


«У 2008 році ми створили перший в Україні Прозорий офіс (раніше, ніж у Грузії). Сьогодні у Вінниці працюють електронні звернення через мапу міста, електронні консультації та запис на прийом до центрів надання адмінпослуг, персональний кабінет мешканця, електронний запис до дитячого садочку, відкритий бюджет, сервіс визначення маршруту громадського транспорту, «калькулятор субсидій», он-лайн чат з диспетчерами міського call-центру «Цілодобова варта» та інші», — йдеться у повідомленні Володимира Гройсмана.

 


Інфографіка зі сторінки Володимира Гройсмана у Фейсбуці.