Учора Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман та представники Реанімаційного пакету реформ обговорили напрямки спільної діяльності у 2016 році.

Глава парламенту відзначив ефективність співпраці Верховної Ради з експертами Реанімаційного пакету реформ у 2015 році. «Я думаю, що нам спільно з громадськістю вдалося у минулому році вирішити ряд реформаторських завдань. Переконаний, український парламент має бути майданчиком, де обговорюються рішення ще на етапі, коли вони готуються. Чим більш фахово це відбуватиметься, тим буде краще з точки зору закону», — наголосив він.

Представники Реанімаційного пакету реформ також зазначили, що 2015 рік був найуспішнішим з точки зору взаємодії парламенту з експертами. Зокрема, протягом минулого року Верховна Рада прийняла 55 законів, які розроблялися за участі або були підтримані РПР.

Крім того, вони позитивно відзначили запровадження тематичних днів та інші нововведення у Верховній Раді у 2015 році. Зокрема, було відзначено суттєвий прогрес у впровадженні електронних технологій і підвищенні відкритості українського парламенту.

У зв’язку з цим представники Реанімаційного пакету реформ подякували Володимиру Гройсману за плідну співпрацю та нагородили його грамотою «За найактивніше партнерство серед голів парламентів».

«У кожній реформі є доля нашого спільного успіху і сподіваємося, що наступний рік буде ще ефективніший», — підкреслив, вручаючи грамоту, менеджер з адвокації РПР Ярослав Юрчишин.

Представники РПР також окреслили низку питань, на яких, на їхню думку, необхідно зосередити співпрацю у 2016 році. Серед найбільш актуальних — боротьба з корупцією, візова лібералізація, зняття депутатської недоторканності, судова і податкова реформи, реформування державної служби, охорони здоров’я та інші.

 


У свою чергу очільник Верховної Ради подякував експертам за високу оцінку взаємодії та допомогу у підтримці ініціатив (на знімку). Він наголосив, що відродження української економіки і продовження реформування системи управління в державі є ключовими завданнями на шляху побудови успішної європейської України. Також Володимир Гройсман підтримав пропозицію експертів зробити такі зустрічі щоквартальними.


Прес-секретар Голови Верховної Ради України.


Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.