Напередодні Нового року знову було підірвано опору на лінії електропередач, що веде до Криму. Це була остання із чотирьох ЛЕП, які зв’язували півострів з материковою частиною України.

Більшість населених пунктів, особливо на Південному березі, змушені були задовольнятися мінімальними лімітами добового енергоспоживання і заощаджувати буквально на всьому. Знову зупинилися тролейбуси та підприємства. У селах світло включали в режимі дві через дві-три години. Крім того, щодня, а то й по кілька разів на день «Крименерго» публікує інформацію про аварії на трансформаторних підстанціях чи електромережах у різних куточках півострова.
Соцмережі рясніють обуреними публікаціями з боку навіть прихильників повного відділення Криму від України, які затято доводять, що «Росія нам допоможе». Як приклад можна навести висловлювання одного з керівників Ялтинської «міської ради» Олега Главацького: «Крим генерує приблизно 430 МВт електроенергії, у середньому 420 МВт надходить по енергомосту з Кубані, плюс майже 230 МВт виробляють генератори різної потужності, перекинуті з Росрезерву, МНС і російських регіонів. Тобто, загальна сума виходить у середньому 950—1000 МВт, а потреба Криму в електроенергії — 1200 МВт. Тож чому знижуються ліміти, адже нестача становить не більше 5—10%?» Таке само питання ставлять собі й усі кримчани. 22 листопада, коли півострів повною мірою відчув на собі дії блекауту, відключення ще можна було якось пояснити. Але після того, як у грудні за участю Володимира Путіна з великою помпою було введено дві лінії енергомосту через Керченську протоку й з Ростовської АЕС почала надходити електроенергія, коли на півострів було передислоковано майже три(!) тисячі дизель-генераторних установок, ситуація не покращилася, а навпаки, стала ще непередбаченішою.
Відключення тривають, а місцева «влада» ніяк не може зрозуміти, куди йдуть настільки дорогоцінні в нинішній ситуації кіловати. Запроваджуються і перекроюються графіки подачі й відключення електроенергії, причому це донедавна обговорювалося в прямому ефірі по державному телеканалу. З екранів гримів грім і блискали блискавки, злітали зі своїх крісел міністри й чиновники рангом нижче, але нічого так і не змінилося. Тепер усе обговорюється «під килимом». З медіа зник популярний серіал під назвою «Засідання оперативного штабу з НС», під час якого в безсиллі від неможливості виправити ситуацію «керівництво» Криму переходило на досить відверті ідіоматичні вислови «великою і могутньою».
Ситуація для Криму вкрай складна й важка. Приблизні збитки промисловості від енергоблокади оцінюються в 150 млн. дол. А люди? Адже чимало працівників з кінця листопада перебувають у вимушених відпустках, не одержуючи зарплати. Частину підприємств уже запустили 11 січня, але вони не зможуть працювати на повну потужність як мінімум до 1 травня цього року. 
На цю дату — як крайній термін повного введення всіх енерголіній з Росії, що дасть додатково ще 400 МВт, орієнтує жителів «уряд Республіки Крим», а поки що відключення тривають і просвітління не видно.