Організували і передали нашим захисникам на схід країни бійці продовольчого домашнього фронту. Господарки-патріотки з Києва й області годують українських воїнів практично з початку російської агресії на Донбасі.

 У них немає громадської організації з належними атрибутами, але є величезне бажання допомогти, зігріти та нагодувати тих, хто на передовій. Ці жінки об’єдналися в кухарські сотні і готують на своїх кухнях стратегічний поживний запас — варять, парять, печуть, сушать і передають волонтерам, які доставляють безцінний вантаж домашніх пригощань до адресата.
Ірина Щербакова-Мудрик живе своєю солдатською кухнею, у меню якої багато смаколиків і маринадів. Напередодні новорічно-різдвяних свят Ірина ініціювала спецоперацію під кодовою назвою «Олів’є». Її підтримали багато бойових господарочок (Ольга Могилевська, Наталя Томашевська, Жанна Майданська, Наташа Косічка, Катерина Бланк, Леся Вольга, Євгенія Делія, Лариса Жуковська, Олена Мельник і т. д.). Спільно приготували 300 (!!!) кг новорічного салату, який з апетитом їли наші бійці на блокпостах від Слов’янська до Щастя. Це домашня страва, приготована з особливою любов’ю, для хлопців більше ніж святкова їжа...
Коли ви читаєте цей матеріал, Іра знову збирається в дорогу, щоб у зимову холоднечу зігріти бійців на блокпостах гарячим чаєм з медом і імбирем. У комплекті йдуть вареники, вінегрет і котлетки до святкового столу на Водохрещу. «Частування готують усі мої дівчата», — повідомила вона.

Для всіх бажаючих допомогти забезпечити безперебійне приготування домашніх пайків для українських захисників карта ПриватБанку 5168755512484474 Мудрик Ірина.

 

 

 

Бійці 44-ї артилерійської бригади одержали смачні подарунки.