Протягом 2015 року апаратом Верховної Ради України було опрацьовано 1639 запитів на публічну інформацію. 771 із них надійшло через Інтернет, 600 — електронною поштою, 112 — поштою, 61 — нарочним, 48 — телефоном, 41 — фельдзв’язком, 4 — на особистому прийомі, 2 — факсом. У них порушувалося 3758 питань. Із них:


— 1309 запитів виконано;


— 187 запитувачам надіслано відмову в задоволенні запиту відповідно до статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації»;


— 129 запитів спрямовано належним розпорядникам інформації, про що повідомлено запитувачів;


— 16 запитів виконано як звернення відповідно до Закону України «Про звернення громадян».


Найбільше запитів спрямовано до управління кадрів (285), інформаційного управління (193), управління справами (162), головного управління документального забезпечення (107) та управління комп’ютеризованих систем апарату Верховної Ради України (54). А також до секретаріатів комітетів із питань правової політики та правосуддя (112), з питань свободи слова та інформаційної політики (69), з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, з питань науки і освіти, з питань національної безпеки і оборони — по 50; з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування — 49.


Найчастіше громадяни просили надати копії декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 рік народних депутатів України та співробітників апарату Верховної Ради. А також перелік штатних помічників-консультантів народних депутатів І—VІІІ cкликань, копії протоколів засідань комітетів Верховної Ради, інформацію про відпустки народних обранців за 2015 рік та копії документів, що засвідчують перебування їх у відпустках. Крім того, фінансові звіти апарату Верховної Ради України, висновки Головного юридичного та Головного науково-експертного управлінь апарату Верховної Ради щодо окремих законопроектів.


Водночас запитувачі просили надати текст прийнятого Закону «Про Державний бюджет України на 2016 рік», інформацію про відвідування громадянами відкритих пленарних засідань парламенту, копії окремих статей Цивільного процесуального та Кримінального кодексів України, цікавилися розміром коштів, виділених у 2015 році з держбюджету на відрядження народних депутатів України.

 

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.