Про це заявив в.о. Президента, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов на зустрічі з Комісаром Європейського Союзу з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле (на знімку).

Під час зустрічі сторони обговорили поточну ситуацію в Україні, особливу увагу приділивши військовій агресії та окупації Російською Федерацією Автономної Республіки Крим.

За словами О. Турчинова, нова влада отримала надзвичайно негативну спадщину від попередників: «В країні були повністю зруйновані економіка та система виконавчої влади».

«Ми робимо системні кроки на шляху стабілізації ситуації», — сказав він, додавши, що попри агресію Російської Федерації, яка стала на заваді розвитку, Україна не припинить свого руху на шляху демократизації, реформування та входження до «родини європейських країн».

У цьому контексті сторони погодилися, що наступним кроком після підписання Угоди про асоціацію має бути «створення безвізового режиму для українців».

У свою чергу Ш. Фюле наголосив, що «своєю поведінкою президент Путін атакував базові принципи світової системи безпеки та стабільності».

«Ми налаштовані на те, щоб тісно співпрацювати з Україною, аби завадити йому припуститися ще більших помилок», — додав він.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України. 

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.