У Вінниці за порушення правил благоустрою території складено протоколи на чотирьох керівників ЖЕКів. Їх очікує покарання у вигляді штрафу у розмірі від 850 до 1700 гривень. Конкретну суму визначить адміністративна комісія.

— Спочатку працівники муніципальної поліції попереджають порушників, — каже начальник комунального підприємства Вінницької міськради «Муніципальна поліція» Василь Гайовик. — Складають приписи, встановлюють час на виправлення порушення. Потім повторно здійснюють перевірку. Якщо припис не виконано, складають протокол і передають до адмінкомісії.
Керівник муніципальної поліції наголошує, що уникнути штрафу не вдасться, бо його стягнення є обов’язковою нормою. Відколи розпочалися снігопади, щоранку ситуацію з прибиранням снігу перевіряють 30 поліцейських. У їх поле зору потрапляють усі об’єкти, незалежно від форм власності, включаючи також зупинки громадського транспорту. В один із днів було винесено 85 попереджень. Переважна більшість керівників виправила недоліки. Четверо начальників ЖЕКів не організували роботу, тому будуть покарані гривнею.

Вінниця.