Основні пріоритети затвердженої Івано-Франківською міською радою Програми економічного і соціального розвитку міста на 2016 рік — це збільшення обсягів виробництва та кількості робочих місць. Окрім конкретних завдань, у програмі прогнозуються й очікувані результати. Питанням номер один для місцевої влади є забезпечення робочою силою існуючих інвестиційних проектів, які готові розширювати виробництво і збільшувати випуск продукції.

А також легалізація працевлаштування і заробітних плат.


За прогнозами управління економічного та інтеграційного розвитку, планується значне збільшення обсягів реалізації продукції. Зокрема, на ВО «Карпати» впроваджено виробництво кабельно-провідникової продукції для автомобілів «Ауді», освоєно випуск електрокомплектів на автомобіль «Дозор». Крім того, розширюватиметься номенклатура випуску енергоощадних світлодіодних світильників та офісних світильників «Армстронг». На ці виробництва додатково планується залучити 250 осіб і збільшити кількість працівників до 1 тисячі 820 осіб. ТОВ «Тайко Електронікс» оновлюватиме асортимент системних джгутів, впроваджуватиме у виробництво кабельні мережі й комплекс кабельної продукції електрообладнання для автомобілів «Фольксваген», тож планує додатково працевлаштувати сотню осіб.


Як запевнили в міськраді, регіональна політика формуватиметься таким чином, щоб забезпечити необхідні умови для підвищення самодостатності економічного та соціального розвитку міста.


До речі, Івано-Франківськ за версією журналу «Форбс» посів  дев’яте місце в Україні за рейтингом найкращих міст для комфортного розвитку та започаткування власної справи.

Івано-Франківська область.