Прийняття першого пакета антикризових заходів дасть змогу скоротити дефіцит бюджету на 50 мільярдів гривень за рахунок економії бюджетних програм. Про це на брифінгу заявив в. о. голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв і додав, що за такої умови наступний квартал Україна може існувати зі своїм бюджетом», — сказав він.

Парламентарій пояснив, чому коаліція лише з третього разу погодилась включити до порядку денного урядові законопроекти щодо секвестру бюджету та підвищення податків. «У законопроекті поруч із популярними заходами є непопулярні й тому депутати хотіли провести спочатку консультації з прем’єром, проте це було неможливо зробити», — сказав народний обранець.

С. Соболєв повідомив, що фракція «Батьківщина» пропонує збільшити доходи держбюджету на п’ять мільярдів гривень. Відповідні пропозиції були озвучені на засіданні фракції, яке відбулось за участі Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка. «Мінфін приймає заявки від депутатів, які переважно йдуть не на збільшення видатків, а на збільшення доходів. Є депутати, які пропонують збільшення доходів на 1—1,5 мільярда гривень так, щоб це не зачіпало інтереси найменше забезпечених українців», — розповів він.

Крім того, С. Соболєв наголосив, що Україна гарантує виплати подальших дотацій для Криму. «Ми перекладаємо цю дотацію на плечі наших громадян. Люди в Криму отримуватимуть і далі пенсії, зарплати. Також в автономії виплачуватимуться всі субсидії, передбачені при підвищенні тарифів», — заявив він.

В. о. керівника фракції «Батьківщина» повідомив, що Україна почала переговори з Російською Федерацією про підвищення ставки на транзит газу. «Згідно з усіма договорами, які працювали у нас 22 роки, ми повинні завчасно повідомляти російській стороні про зміни. Ці угоди дозволяють нам це робити», — сказав він.

Також парламентарій зазначив, що тарифи на газ для населення підвищаться на 40 відсотків. «Чотири мільйони сімей отримають компенсації після підвищення ціни на газ. Так, тарифи на газопостачання будуть підняті на 40 відсотків, але у нас буде передбачена чотириступінчата система захисту малозабезпечених», — підкреслив народний обранець.

А ще С. Соболєв прогнозує введення єдиного акцизу на дизпаливо. Вперше, за його словами, у нас буде єдиний 90-євровий акциз на дизпаливо. Вже не буде жодних «тіньових» схем завезення дизпалива по 30 євро.