Футбол. Як стверджує офіційний сайт міста Екс-ан-Прованс, що на південному сході Франції, Федерація футболу України визначилася з місцем тренувального табору національної збірної під час чемпіонату Європи.


Відомо, що на базуванні біля Марселя наполягав головний тренер нашої команди Михайло Фоменко, адже саме в цьому місті відбудеться ключовий, на його думку, матч групового етапу проти Польщі.


Було три бази, але нас випередили австрійці і турки. Тому обирати не довелося. Екс-ан-Прованс розташований за 25 кілометрів від Марселя. Місцевий спорткомплекс імені Каркассонна зможе приймати українську збірну з 23 травня і до завершення чемпіонату Європи.


Вхід на тренування наших футболістів обіцяють зробити відкритим. У комплексі — головне поле з трибунами на 1500 глядацьких місць, поле зі штучним покриттям, два тенісні корти, тренажерний зал, басейн і фітнес-зал.


Для проживання команді запропоновано новий п’ятизірковий готель Renaіssance Aіx-en-Provence, а це 133 просторі номери, конференц-зал, тераса, спа-центр, критий басейн, процедурні кабінети, сауна і фітнес-центр.


Щоправда, ФФУ поки що не підтверджує домовленість із містом. Згідно з вимогами УЄФА, українська федерація має визначитися з місцем базування до 31 січня.


«Динамо» вже в серйозній роботі


Київські динамівці вже кілька днів перебувають на тренувальному зборі в Іспанії. Вони мешкають в Естепоні (у готелі Kempіnskі Bahіa), де перебуватимуть до 28 січня.


Команда щодня проводить по кілька тренувань у Marbella Football Center, попереду в неї шість контрольних зустрічей.


«Дуже важливо, що наші футболісти з великим бажанням включилися в роботу, — каже тренер киян Сергій Ребров (на знімку). — Маємо дуже серйозну мету. Вважаю, що ми гідно зіграли в першій частині національної першості, вдало виступили в груповому раунді Ліги чемпіонів. Але футболісти розуміють, що найскладніші і найважливіші матчі у них попереду.

 


Якщо з максимальною віддачею працюватимуть на кожному тренуванні, в кожній грі, то їм вдасться багато чого досягти. Готуємося до серйозної і копіткої роботи. Але сподіваємося і на везіння, без якого теж ніяк. Ми не тільки проведемо певну фізичну роботу, а й згадаємо старі зв’язки. Я завжди кажу футболістам, що успіх буде тільки тоді, коли всі вони мислитимуть не окремо, а як одна команда...»


На 16 січня призначено перший контрольний матч чемпіонів України проти «Динамо» (Німеччина, Дрезден). Наступні зустрічі: 17 січня — «Скендербеу» (Албанія, Корча); 20 січня — «Реал Баломпедіка Ліненсе» (Іспанія); 21 січня — ФК «Люцерн» (Швейцарія); 24 січня — «Цзянсу Сайнті» (Китай); 25 січня — «Мюнхен-1860» (Німеччина); 27 січня — «Славія» (Чехія, Прага).

 


Фото fcdynamo.kіev.ua


«Шахтар» у США


Як уже повідомлялося, донецький «Шахтар» до другої половини сезону готується за океаном у Флориді (США). Із засніженого Києва «гірники» потрапили в справжнє літо. Тепло і сонячно, погода для занять просто чудова.
Підопічні Мірчі Луческу паралельно з тренувальним процесом братимуть участь ще й у міжнародному турнірі Florіda Cup-2016. До речі, участь у цих змаганнях бере німецький клуб «Шальке-04» (Гельзенкірген) — суперник «Шахтаря» в 1/16 фіналу розіграшу Ліги Європи. Враховуючи цю обставину, організатори подбали про те, щоб ці клуби не зустрілися.


Цікаво, що в складі «Шальке-04» у флоридських баталіях уже дебютував марокканець Юнес Беланда, котрого в оренду до німецького клубу віддало київське «Динамо».


А от центральний оборонець і капітан німецької команди Бенедикт Геведес (про це інформує Kіcker) у матчі з американським клубом «Форт Лодердейл Страйкерс» (німці виграли — 2:0) у рамках турніру Florіda Cup отримав травму і був замінений на 22-й хвилині. Лікарі виявили у гравця розрив м’язового волокна в правому стегні. Також серйозно постраждало сухожилля біцепса.


Отже, Геведес (він уже повернувся до Німеччини) може перебувати в лазареті від чотирьох до шести тижнів. Тому матчі з «Шахтарем» (18 і 25 лютого) він, імовірно, пропустить.


А «Шахтар» на першому етапі Florіda Cup проведе два поєдинки проти бразильських клубів: 17 січня проти «Флумененсе» (Ріо-де-Жанейро) і 20 січня проти «Корінтіанса» (Сан-Паулу).


Ерік ван дер Меєр очолить «Сталь»?


Судячи з інформації Сoachesbv.nl, керівництво дніпродзержинської «Сталі» знайшло заміну Володимиру Мазяру, який нібито вже залишив свою посаду, не знайшовши взаєморозуміння з новим президентом клубу Варданом Ісраеляном.


Наступним наставником дніпродзержинців, найімовірніше, стане 48-річний нідерландський фахівець Ерік ван дер Меєр (на знімку). З 2012 по 2015 рік він працював технічним директором донецького «Металурга», курирував роботу клубної академії. А, як відомо, тоді спортивним директором клубу з Донецька був Ісраелян.

 


Під час кар’єри гравця ван дер Меєр виступав на позиції оборонця за нідерландські команди «Утрегт», «Камбюр», «Веєндам», «Реал» (Іспанія, Мурсія) і бельгійський «Беєрсгот». У ролі тренера працював на батьківщині в «Розендалі» і «Утрегті», очолював аматорську команду з Венендала. Згодом у його кар’єрі була катарська сторінка й місцеві клуби «Легвія» й «Аль-Аглі». Останнім часом трудився в Малайзії.
Фото fcskchf.com

 


«Дніпро» готуватиметься у Туреччині


Учора дніпропетровський клуб вирушив на перший тренувальний збір до Туреччини.


Участь у заході беруть: воротарі — Денис Бойко, Ян Лаштувка, Олексій Баштаненко; оборонці — Лео Матос, Євген Чеберячко, Іван Томечак, Папа Гуйє, Андерсон Піко, Артем Федецький, Дмитро Чигринський, Володимир Адамюк, Станіслав Гудзь; півоборонці — Джон Руїс, Едмар, Бруно Гама, Роман Безус, Євген Шахов, Сергій Політило, Олександр Кобахідзе, Юрій Вакулко, Максим Луньов, Єгор Назаріна, Євген Чеберячко; нападники — Євген Селезньов, Роман Зозуля, Денис Баланюк.


У цьому списку відсутні декілька основних гравців: Руслан Ротань, Матеус і Дуглас. Вони залишилися в Дніпропетровську через проблеми зі здоров’ям.


Перший тиждень перебування в Туреччині підопічні Мирона Маркевича присвятять тренуванням, а потім у період з 20 по 25 січня проведуть серію контрольних матчів. Вони зустрінуться з  німецькими командами  «Цвіккау», «Родінггаузен», ФК «Франкфурт», «Гайденгаймом», швейцарським «Цюріхом» і азербайджанською «Габалою», котру, як відомо, тренує українець Роман Григорчук.