Ситуація з водою у Хортицькому районі Запоріжжя станом на ранок середи не змінилася. «Голос України» повідомляв, що аварія на магістральному водогоні, яка трапилася вранці 12 січня, позбавила живильної рідини 30 тисяч осіб. Якщо порахувати ще й мешканців навколишніх сіл та острова Хортиця, фактично потерпають 150 тисяч запоріжців. Місце проведення відновлювальних робіт відвідав міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Спеціалісти пояснили йому причини аварії — різкий перепад температур. Справді, за півтори доби від 20 градусів морозу за фактичної відсутності снігового покрову температура піднялася до 6 тепла. Ще одна проблема — численні проектні та будівельні помилки в часи рекордної забудови Хортицького району у 1970—1980-ті роки.


Варто додати, що намагання міської влади допомогти хортичанам є досить кволими. Організовано по три пункти підвезення питної та технічної води. І це на район, площа якого 19 квадратних кілометрів! Тому мешканці багатоповерхівок допомагають собі самі. Одразу було розметено всі запаси бутильованої води в магазинах, а для технічних цілей використовується вода просто з калюж.

Запоріжжя.


P.S. Коли верстався номер, стало відомо, що ремонтні роботи на аварійному водогоні завершено. Розпочалося заповнення системи водозабезпечення Хортицького району. Керівництво запорізького КП «Водоканал» запевняє, що нормалізація ситуації в квартирах хортичан є питанням кількох годин.