Представники Партії регіонів виходять зі складу Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з підготовки проекту закону про розвиток і застосування мов в Україні. Про це під час брифінгу заявила народний депутат від фракції Партії регіонів Світлана Фабрикант.

«Враховуючи те, що на останньому засіданні комісії у відсутності кворуму була спроба голосувати за всі пропозиції, які представлені на звуження прав російськомовних людей і нацменшин, ми прийняли рішення про вихід із ТСК», — наголосила вона.

За її словами, ПР подала до цього документа свої пропозиції, серед яких є надання російській мові офіційного статусу. Але вони не були підтримані.

Парламентарій повідомила, що фракція ПР направила до Конституційного Суду подання, де просить визначити, чи відповідає Конституції ініціатива щодо надання російській мові статусу другої державної.

Нагадаємо, у березні цього року було створено Тимчасову спеціальну комісію Верховної Ради з підготовки проекту закону про розвиток і застосування мов в Україні. Головою ТСК обрано заступника керівника парламенту Руслана Кошулинського. До її складу ввійшли представники всіх парламентських фракцій та депутатських груп.