Останню добу ситуація на фронті знову загострилася. Поблизу Донецька та Горлівки під вогонь ворога зі стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів потрапили Піски, Опитне, Авдіївка, Мар’їнка, Зайцеве та Майорське. Поблизу Новгородського та Майорського працювали ворожі снайпери, повідомили в прес-центрі АТО.

 

Ось як охарактеризував ситуацію на передовій боєць однієї із механізованих бригад ЗСУ (місце дислокації — район с. Піски):


«Декілька днів у нас тут справжні салюти. Перебуваємо в укриттях, адже регулярно прилітають до нас міни. Постійно працюють ворожі снайпери. Схоже, активність сепарів пов’язана з режимом «повної тиші», про дотримання якого знову було домовлено у Мінську. Утім, нас уже не здивуєш нічим. Ми тут стоятимемо до перемоги. Більше додати нічого. Усі живі й здорові. Щоправда, учора від наших хлопців, які недалеко від нас утримують позиції, прийшла сумна звістка — сильно поранено побратима. Знаємо, що його евакуювали до лікарні. Тож молимося за нього...»


Нині на окуповану територію Донбасу прибули представники РФ, які здійснюють так звані перетасування в керівництві незаконних збройних формувань. Як зазначили в прес-центрі ГУР Міноборони, на керівні посади призначають саме російських військових. Основна мета — побудувати єдину структуру керівництва, а тих командирів, які не бажають виконувати накази РФ, змінюватимуть.


Як повідомив учора ЗМІ керівник аналітичного відділу ГІ «Права Справа» Дмитро Снєгирьов, днями у Первомайську військові підрозділи, які підпорядковані ватажку самопроголошеної «ЛНР» Плотницькому, роззброїли підрозділ місцевих «козаків», який базувався в адміністративній будівлі ДП «Первомайськвугілля». «В операції з нейтралізації місцевих «козаків» брали участь російські військові, які мають безпосереднє відношення до ГРУ ГШ ЗС РФ», — зазначив він.