Наставник збірної України з футболу Михайло Фоменко розповів журналістам про основні плани підготовки колективу до фінальної частини Євро-2016.

 

— Михайле Івановичу, чи вже вкомплектовано команду ваших помічників?

— Тренерський штаб майже сформовано за винятком одного прізвища.

— Нині клуби готуються до другої половини сезону. А от коли розпочне роботу ваша команда?

— На березень заплановано дві контрольні зустрічі. Як уже повідомлялося, зіграємо зі збірними Кіпру та Вельсу в кінці першого весняного місяця. Ми також зверталися до Прем’єр-ліги, щоб завершити чемпіонат до 19 травня. Тоді й почнемо найактивнішу підготовку до Євро-2016. Її поділено на два збори.

Один, відновно-підготовчий, заплановано в Туреччині. А другий збір, який уже буде безпосередньо перед початком фінальної частини чемпіонату Європи, плануємо провести ближче до Марселя, можливо, в Італії чи Швейцарії.

Головне, щоб були нормальні умови для навчально-тренувальної роботи та відновного процесу.

— Називалося місто Екс-ан-Прованс (регіон Прованс — Альпи — Лазуровий Берег), розташоване на південному сході Франції за 25 кілометрів від Марселя. Там, можливо, й мешкатиме наша збірна під час чемпіонату. Чи розглядалися інші варіанти дислокації?

— Вибирали з доступних варіантів, бо багато команд одразу після виходу до фінальної частини безпосередньо з груп поквапилися обрати найкращі бази підготовки, в цьому вони мали перевагу. А ми грали ще й матчі плей-оф, тому вибирали з того, що залишалося.

— Як обирали спаринг-партнерів?

— На жаль, ми належимо не до тих команд, які можуть обирати, кого хочуть. Зупинилися на тих суперниках, котрі були доступні. Зокрема, Вельс обрали з огляду на схожість його стилю гри з нашим суперником у групі —

Північною Ірландією (британський стиль). Кіпр — бо більше ніхто не хотів грати з нами. Мало хто бажає нині, з відомих причин, їхати в Україну.

Утім, переговори щодо ще кількох матчів не припиняються. Цим переймаються Україна Футбол Інтернешнл і менеджер збірної. Тоді, коли підберуть кілька команд, і вибиратимемо, з ким зустрітися...