Серія терактів сталася вчора в Джакарті. Агентства подавали різну інформацію про кількість загиблих, але відомо про щонайменше сімох, серед яких, можливо, четверо є смертниками. Також повідомляється про велику кількість поранених.

 

Як інформує секретар департаменту консульської служби МЗС Євген Ігнатовський, «за попередніми даними посольства України в Індонезії, громадян України серед загиблих і постраждалих унаслідок серії терактів у Джакарті немає».


Агентство AP повідомило, що, крім вибухів, було організовано і напад на поліцейський відділок. Убито щонайменше одного поліцейського. 


Президент Індонезії Джоко Відодо виступив із зверненням в ефірі місцевого телебачення: «Наш народ і наші люди не повинні боятися, ми не будемо переможеними цими актами терору, я сподіваюся, що громадськість зберігатиме спокій», цитує DW.


Представник поліції Індонезії генерал Антон Шарліян переконаний, що люди, які «скоїли вибухи на пожвавленій торговельній площі в центрі Джакарти, копіювали терористичні напади в Парижі», цитує Assocіated Press.


Відповідальність за теракти узяли на себе бойовики «Ісламської держави».