Бокс. Нью-Йорк (США). Barclay’s Center в Брукліні. Чемпіон світу за версією WBC у суперважкій категорії американець Деонтей Вайлдер (36-0, 35 КО) успішно захистив свій титул у поєдинку з поляком Артуром Шпилькою (20-2, 15 КО), нокаутувавши його в 9-му раунді.

 


Вайлдер (на знімку) показав те, за що його вважають одним із найсильніших панчерів у суперважкому дивізіоні — під час атаки Шпильки він упіймав Артура чистим правим ударом у підборіддя, відправивши поляка в глибокий нокаут.


А під час нагородження переможця почалася клоунада. Британець Тайсон Ф’юрі увірвався в ринг, продерся до Вайлдера, який давав післяматчеве інтерв’ю, вихопив з рук журналіста мікрофон і зробив виклик чемпіону WBC, пообіцявши побити його.


Вайлдер теж не залишився у боргу, пообіцявши «охрестити» Ф’юрі. Потім боксери влаштували швидку, але дуже бурхливу словесну перепалку. Нахабний і хитрий британець зняв з себе жакет, даючи зрозуміти, що він готовий битися просто тут і зараз. Але охоронці вчасно зупинили ці витівки. І за допомогою промоутера незваного гостя вивели з рингу.


Наступним суперником Вайлдера буде росіянин Повєткін. Цей поєдинок може відбутися в травні чи у червні в Нью-Йорку.


Фото boxnews.com.ua


***


На цьому самому рингу раніше американець Чарльз Мартін (23-0-1, 21 КО) здобув вакантний титул чемпіона світу за версією ІBF у суперважкій вазі, перемігши українського боксера В’ячеслава Глазкова (21-1-1, 13 КО).


У третьому раунді Глазков, намагаючись завдати удару, підковзнувся, пошкодив колінний суглоб і не зміг продовжити бій. Отож перемогу технічним нокаутом зарахували Мартіну.


***


Згідно з даними Атлетичної комісії штату Нью-Йорк, чемпіон WBC у суперважкій вазі Деонтей Вайлдер за бій проти Артура Шпильки заробив 1,5 мільйона доларів, Шпилька — 250 тисяч плюс відсотки від продажів прав на польському телебаченні. Гонорар В’ячеслава Глазкова становив 524 141 долар, Чарльз Мартін, окрім чемпіонського пояса, заробив 250 тисяч.


***


У програмі свята український середньоваговик Іван Голуб (10-0, 8 КО) з Горлівки переміг американця Гуана Родрігеса-молодшого (12-4, 5 КО) вже в першому раунді. Іван спочатку відправив суперника в нокдаун. Той піднявся, однак українець враз завдав нокаутуючого удару.