США. Кубок Флориди. «Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Флумененсе» (Бразилія, Ріо-де-Жанейро). 1:1. Голи: Феррейра, 47 — Магно Алвес, 82.


«Шахтар»: П’ятов (Каніболоцький, 46), Срна (Матвієнко, 79, Кривцов, 86), Кучер (Ордець, 63), Ракицький (Кобін, 79), Ісмаїлі (Шевчук, 63), Степаненко (Малишев, 63), Коваленко (Марлос, 46), Тейшейра (Арабідзе, 79), Веллінгтон Нем (Фред, 46), Тайсон (Дентіньо, 46), Феррейра (Гладкий, 63).


У першому таймі було гостре протистояння, у якому «Шахтар» мав певну перевагу. А от після перерви футбол фактично припинився. Дедалі більше це нагадувало ромський табір. Були постійні затримки через численні заміни з обох боків.


Але і в цьому хаосі «гірники» більше заслуговували на перемогу. Однак прикра помилка на рівному місці Матвієнка (він втратив м’яча) дала змогу Феліпе Аморіму вивести Магно Алвеса сам-на-сам із Каніболоцьким. Так «Флумененсе» врятувався від поразки.


У центрі уваги був знаменитий Роналдіньо, котрий на цьому турнірі, схоже, є більше «почесним гостем», ніж учасником. Це, звісно, вже не той виконавець, котрий протягом десяти років виблискував у ПСЖ, «Барселоні», «Мілані», був помітною фігурою в збірній Бразилії (він чемпіон світу-2002 у її складі ). Але і тепер увага до нього не зменшилася жодним чином. Заслужив.


Попереду в «Шахтаря» в ніч із середи на четвер поєдинок з іншим знаменитим бразильським клубом — «Корінтіансом» (Сан-Паулу).