У ніч на 16 січня ісламські бойовики захопили готель і кафе в Уагадугу (Буркіна-Фасо). Відповідальність за напад взяло на себе терористичне угруповання «Аль-Каїда». 

 


За останнім даними, загинуло 28 осіб із 18 країн, 54 — отримали поранення. Серед жертв четверо громадян України, у тому числі родина Гайтана Сантомена й Вікторії Янковської, власників Cappuccіno Cafe, яке стало першим об’єктом атаки. Вікторія Янковська родом із Харкова. Крім Вікторії, загинули її сестра Яна, яка останнім часом також проживала в Уагадугу, і їхня мати Людмила, котра приїхала в Буркіна-Фасо на весілля Яни, та дев’ятирічний син Вікторії і Гайтана Михайло (Мішель). Крім того, серед загиблих шість канадців, двоє громадян Франції, двоє швейцарців, громадянин США.


Міністр внутрішніх справ Буркіна-Фасо Саймон Компаоре повідомив про те, що тіла трьох «дуже молодих» джихадистів було ідентифіковано, всі вони — чоловіки. Крім того, міністр повідомив про 176 врятованих заручників, яким удалося зберегти життя, провівши операцію зі звільнення готелю.


Тим часом у Буркіна-Фасо оголошено триденну жалобу.

 

Солдати Франції і США беруть участь у рятувальній операції після атаки бойовиків «Аль-Каїди».


Фото Xіnhua/Укрінформ.