У Сербії цього року буде проведено дострокові парламентські вибори, заявив у неділю на засіданні центральної ради Сербської прогресивної партії прем’єр-міністр Александр Вучич, який по сумісництву є її керівником.


За його словами, він прийняв таке рішення, щоби країна вийшла із суспільного конфлікту, який блокує проведення реформ. «Уряду зараз необхідна цілковита довіра громадян для того, щоб через реформи привести країну до 2020 року до дверей Європейського Союзу гідною і добре організованою», — заявив Александр Вучич.


Він додав, що «...Сербська прогресивна партія наразилася на величезний опір від блоку магнатів, політиків і злочинців, які не зацікавлені в тому, щоб у Сербії відбувалися зміни й вона просувалася вперед. Ми ввійшли в конфлікт із ними й тими з нас, для кого влада є способом особистого збагачення. Вони повинні знати, що ми не припинимо реформи на шляху до ЄС і люди нас у цьому підтримають».


Поки ще дату проведення дострокових парламентських виборів не визначено, але сербські ЗМІ повідомляють, що з усією ймовірністю вони можуть бути призначені на 24 квітня.