13-й окремий мотопіхотний батальйон, що створювався як підрозділ територіальної оборони, нині виконує бойові завдання в зоні проведення антитерористичної операції. Для бійців це вже не перша поїздка в зону захисту України від російсько-терористичних військ.


Варто згадати, що на початку війни на сході впродовж шести місяців військовослужбовці батальйону виконували там бойові завдання. Понад три місяці перебували в бойовому контакті з незаконними збройними формуваннями в одній із найгарячіших точок АТО поблизу населених пунктів Станиця Луганська та Щастя, що на Луганщині. В період другої ротації бійці 13-го батальйону героїчно воювали з окупантами та незаконними бандформуваннями під Дебальцевим та Вуглегірськом.


У зоні проведення АТО, а також у ході відновлення боєздатності батальйону в базових таборах та місцях постійної дислокації волонтери, небайдужі підприємці з Чернігівщини та інших регіонів активно долучалися до ремонту автомобільної та військової техніки. Це підсумував регіональний медіа-центр Міністерства оборони.


Зокрема, представники волонтерської організації «Територія життя» доставили 13-му батальйону в зону проведення АТО майже 20 кубометрів лісоматеріалів для обладнання бойових позицій та бліндажів. Фахівці цієї організації відремонтували та повернули в робочий стан три бойові розвідувально-дозорні машини. Також вони придбали та передали для потреб батальйону два реанімаційні автомобілі на базі «Ford Transіt» для евакуації поранених і надання швидкої медичної допомоги та джип «Hyundaі Galloper».


А чернігівець Віктор Горелик придбав для вояків лазню на колесах (на знімку). Вона використовується і за прямим призначенням, і для сушіння одягу. Микола Кампанієць передав у підрозділ вантажівку ЗІЛ-130.

 


Уся ця техніка, за допомогою волонтерів Чернігівщини та небайдужих земляків, обладнувалася та оснащувалася всім необхідним для виконання завдань у зоні проведення антитерористичної операції.


Варто згадати і про підприємця-волонтера з Харківщини Максима Ржевського, який безпосередньо в зоні проведення АТО, в польових умовах проводив складні ремонти двигунів бойових машин та автомобільної техніки.


За словами командування 13-го батальйону, надана волонтерами техніка і зараз активно використовується на сході нашої країни. Від імені військовослужбовців частини наказом командира батальйону за особистий внесок у забезпечення технікою та матеріалами для виконання бойових завдань у зоні проведення АТО, виявлений патріотизм, активну громадянську позицію волонтерів відзначено подяками.


Із фронту ці подяки було передано на Чернігівщину. Приємну місію нагородження волонтерів виконав учасник АТО, ветеран Збройних Сил України та 13-го окремого мотопіхотного батальйону, голова Чернігівської обласної організації Товариства сприяння обороні України підполковник запасу Ігор Бизган.

 

Чернігівська область.


Фото надано регіональним медіа-центром  Міністерства оборони України.