Ситуація на фронті залишається напруженою. Терористи продовжують обстрілювати наших бійців, застосовуючи при цьому, окрім стрілецької зброї, міномети, гранатомети та бронетехніку. Останню добу найбільша інтенсивність обстрілів була на донецькому напрямку — поблизу Мар’їнки, Пісок, Авдіївки та шахти «Бутовка». На маріупольському напрямку знову загострилася ситуація в Широкиному. Ворог вів вогонь з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї, повідомили в прес-центрі АТО.


Що нині відбувається на передовій, розповів боєць однієї з механізованих бригад ЗСУ (місце дислокації — район донецького аеропорту):


«Ситуація складна. Про режим тиші нам не доводиться говорити. Адже ворог обстрілює нас із БМП, ПТРК, мінометів, стрілецької зброї. Активізувалися снайпери. Є й втрати. Днями загинув наш побратим, командир групи.

Він був справжнім професіоналом. Перебував у районі донецького аеропорту понад рік. Поки наше керівництво намагається договоритися з цими негідниками, гинуть наші патріоти. Однак впевнений, що вже скоро ми виженемо цю погань з нашої землі».


Тим часом бойовики продовжують накопичувати важку техніку на лінії розмежування. За інформацією ГУР Міноборони, представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надано інформацію про наявність у районах Старомихайлівки, Заїченка, Ясинуватої, Докучаєвська, Тернівки, Горлівки забороненого Мінськими домовленостями озброєння — мінометів, танків, 100 мм протитанкових гармат «Рапіра», САУ та 122 мм РСЗВ «Град».


За даними групи «Інформаційний спротив», протягом останньої доби зусилля противника зосереджувалися на логістичному забезпеченні підрозділів. На озброєння з’єднань і частин бойовиків прийшли нова та відновлена техніка, а також запас боєприпасів з території РФ. «Так, на залізничну станцію Краснодон з РФ прибули чотири вагони з боєприпасами. На ділянку Хороше — Степове прибув новий артилерійський підрозділ бойовиків — 6 одиниць 122 мм САУ 2С1 «Гвоздика», — йдеться у повідомленні групи.