Ми вже повідомляли про те, що відомий рівненський фотохудожник Олександр Харват започаткував конкурс репортерської фотографії «Рівне 2016. День за днем», який стане своєрідним фотолітописом значимих подій року на Рівненщині. Інформаційним спонсором фотоконкурсу виступає і газета «Голос України».


У рамках конкурсу для його учасників відбувся майстер-клас на тему репортерської фотографії від київського фотографа Андрія Котлярчука. До Рівного він ще й привіз виставку зроблених ним портретів бійців АТО, які добровільно поїхали на схід захищати цілісність України. Її представлено у Рівненському обласному краєзнавчому музеї.


— Нехай ця серія портретів буде моєю вдячністю бійцям. А неповторна фактура чорно-білої плівки допомагає зануритися у світ, де все насправжки, у тому числі й смерть. Як доповнення я записав багато вражень добровольців. Ці прості слова бійців зростаються зі світлинами невід’ємно. Гадаю, разом це і є актуальним українським мистецтвом, яке потрібне тут і зараз. Я дуже вдячний батальйону «Свята Марія» за можливість реалізувати цей проект. Зйомки велися на лінії оборони Маріуполя в грудні 2014 року, — сказав Андрій Котлярчук.

 

Рівне.

 

 


На знімку: одна з робіт А. Котлярчука — потрет бійця АТО з позивним «Відьма».