Міністр оборони України Степан Полторак висловив вдячність Міністерству закордонних справ України за надану Посольством України в Республіці Корея (Надзвичайний і Повноважний Посол Василь Мармазов) підтримку збірній Збройних Сил України під час її участі у VІ Всесвітніх іграх серед військовослужбовців.


Зазначені ігри тривали під егідою Міжнародної ради військового спорту в корейському місті Мунгйон у жовтні минулого року.


«Карпати» очолив Володимир Беззуб’як


Футбол. Стало відомо, що новим керманичем основної команди львівських «Карпат» призначено 59-річного Володимира Беззуб’яка. Його команді представив почесний президент ФК «Карпати» Петро Димінський.


До тренерського штабу «левів» також увійшли Олександр Чижевський, Володимир Журавчак та Віталій Шпанюк.


***


Також поширюється інформація, що екс-тренер київського «Динамо» та сімферопольської «Таврії» Олег Лужний отримає посаду спортивного директора «Карпат» і буде координатором усіх команд клубу, починаючи з першої. Втім, ліпше зачекаємо офіційного повідомлення. Адже зазвичай після паузи Олег Романович спростовує схожі новини. Раніше повідомлялося, що Лужний був одним із кандидатів на посаду тренера «Карпат». І, як бачимо, рішення керівників клубу інше.


«Шахтар» продовжив співпрацю з «Ареною-Львів»


Договір розраховано до кінця сезону.


«Умови нашої співпраці з львівським стадіоном залишилися майже без змін. Єдине, підписуючи угоду, ми врахували побажання Міністерства молоді та спорту України. Ці корективи були виправдані, — повідомив генеральний директор «Донбас Арени» Вадим Гунько. — Тепер у кожної сторони є впевненість у майбутньому: і у «Шахтаря», і в «Арени-Львів».


Головним пунктом угоди залишається проведення нашою командою на цьому стадіоні єврокубкових матчів. При цьому «Шахтар» залишає за собою право на вибір арени для ігор внутрішнього чемпіонату.
Наша політика залишилася незмінною: ми розширюємо географію «Шахтаря». Тому у другій частині сезону команда проводитиме поєдинки національної першості не лише на львівському стадіоні».


Світоліна впевнено здолала перше коло


Теніс. Мельбурн (Австралія). Australіan Open. Grand Slams. Загальний призовий фонд — 40 000 000 австралійських доларів. Перше коло.


Ще одна українська спортсменка впевнено виграла стартовий поєдинок.


Еліна Світоліна (Україна, 18 сіяна) — Вікторія Дюваль (США). 6:2, 6:3.


Наступною суперницею харків’янки стане 18-річна японка Наомі Осака, котра переграла хорватку Донну Векич.


Як відомо, до другого кола Australіan Open раніше пробилися наші Катерина Бондаренко та Олександр Долгополов.


Юніори зіграють на турнірі в Польщі


Хокей. У Познані (Польща) з 11 по 13 лютого відбудеться міжнародний турнір серед юніорських національних збірних. Окрім українців та господарів льоду, до участі в змаганні запрошено команди Австрії та Угорщини.
Детальніша інформація про цю подію з’явиться пізніше. Як відомо, наша команда (тренер Євген Аліпов) у грудні фінішувала другою на турнірі Natіons Cup у Будапешті (Угорщина).


Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.