Хокей. Тренер збірної України Олександр Савицький (на знімку) на засіданні виконавчого комітету ФХУ розповів про особливості підготовки нашої національної команди до олімпійського кваліфікаційного турніру в Японії.

 


— 3 лютого відбудуться матчі національного чемпіонату, а в обід наступного дня команда збереться в Києві. 5 лютого почнемо підготовку на льоду. Перші три дні проводитимемо по два тренування, 8 і 9 лютого відбудуться тільки ранкові заняття.


Ми порадилися з фахівцями, дослухалися до думки вчених і вирішили провести збір за японським часом. Перше тренування починатиметься о 6:00, друге — ближче до 13:00. Відповідно буде змінено час підйому, прийому їжі й режиму сну. Плани підготовки я надішлю кандидатам до збірної, щоб вони були готові.


***


Доцільність переходу на японський час на зборі підтвердив лікар національної команди Володимир Секретний:


«Функціональний провал зазвичай відбувається на 4—5 день перебування на Далекому Сході. Тому ми зробимо все можливе, щоб змоделювати акліматизацію тут і щоб функціональний провал припав на день нашого від’їзду».


***


Стосовно кандидатів на поїздку до Саппоро, то Олександр Савицький поінформував членів виконкому ФХУ, що більшість гравців, які виступають у російській ВХЛ, з різних причин відмовилися виступати за команду: «Своє бажання приїхати підтвердив Роман Благий, якого керівництво клубу відпускає безпосередньо на турнір. Розраховуємо на Андрія Міхнова та Олега Шафаренка. Допоможуть нашій команді й Артем Бондарєв з Віталієм Андрейківим. Решта кандидатів представляють національний чемпіонат. Утім, до початку збору ще може бути внесено певні корективи».


***


За рекомендацією тренера голкіперів Павла Міхоніка, участь у зборі братимуть Михайло Шевчук та Вадим Селіверстов. А ще один воротар Едуард Захарченко, за прогнозами Володимира Секретного, має вчасно відновитися після операції та підійти до збору у добрих кондиціях.


***


Як відомо, турнір у японському місті Саппоро триватиме з 11 по 14 лютого. Нашими суперниками в боротьбі за єдину путівку до наступного раунду будуть команди Японії, Румунії та Хорватії.


Фото ФХУ.