Згідно з видатками оборонного бюджету-2016 на заходи розвитку озброєння і військової техніки передбачено 7 млрд. 105 млн. грн. Про це повідомив прес-секретар Міністерства оборони України, підполковник Олексій Чорнобай.

 


«Це в чотири рази перевищує обсяг фінансування 2014 року і майже у вісім — обсяг фінансування 2013-го», — зазначив він.


До речі, в 2015 році відповідно до оборонного держзамовлення для ЗСУ закупили майже 4 тис. 700 одиниць озброєння і військової техніки та понад 400 тис. одиниць ракет і боєприпасів. Арсенал української армії поповнили 18 нових зразків озброєння і військової техніки.


Коментуючи ці дані, директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак каже: «Звісно, у воєнний час мало б бути більше. Ми вважали ідеальну цифру на рівні 17 млрд. (700 млн. дол.), помірну — 12 млрд. (наближену до 500 млн. дол.). Однак і це дещо. Оскільки усе оборонне управління в державі здійснюється в ручному режимі, важливо, щоб були вірно визначені пріоритети. Глибока модернізація ППО та крилата ракета плюс модернізація (створення нових РСЗВ) — це той необхідний мінімум для реалізації, якщо Україна прагне вийти з позиції слабкого у цій війні».