У швейцарському містечку Давос відкрилися щорічні збори Всесвітнього економічного форуму. Як повідомили в прес-службі Президента України, Петро Порошенко також бере участь у зборах.


Понад дві з половиною тисячі політиків вищої ланки, зокрема понад 50 глав держав і урядів, а також провідні представники бізнесу та громадські діячі зібралися, щоб обговорити найгостріші світові проблеми, у тому числі й так звану «четверту промислову революцію» (тобто проникнення в промисловість цифрових технологій). 


Також на порядку денному міграційна криза, можливості надання допомоги біженцям, сповільнення темпів зростання економіки Китаю, криза в Греції... Українські учасники хочуть привернути увагу і до наших проблем.

 

Міністр фінансів Наталія Яресько, яка також бере участь у форумі, написала на своїй сторінці у Фейсбуку, що має намір провести понад 15 робочих зустрічей з іноземними колегами-міністрами фінансів інших країн, а також з керівництвом міжнародних фінансових організацій-партнерів України (МВФ, ЄБРР, ЄІБ, ІFC). «У рамках усіх зустрічей плануємо обговорити питання фінансової сфери в Україні, наші досягнення у виконанні програми реформ, в тому числі прийнятий держбюджет та податкові зміни, та подальшу фінансову підтримку України у цьому напрямку з боку міжнародних партнерів. Також будемо обговорювати подальші кроки нашого уряду для відновлення економічної стабільності та забезпечення умов для сталого економічного зростання. Я впевнена, що ці зустрічі допоможуть Україні посилити її фінансову підтримку — в тому числі обсяг інвестиційних кредитів — з боку міжнародних партнерів. І, таким чином, допомогти відновити стійке та стрімке економічне зростання», — переконана міністр.


Про намір взяти участь у форумі заявив і київський міський голова Віталій Кличко.