Уже кілька днів у Греції страйкують службовці громадського транспорту. В країні через це порушено рух потягів, а в столиці — електричок і метро. Протестують проти планів уряду реформувати пенсійну систему та систему соціального страхування, а також приватизації в транспортній галузі. Через страйк в Афінах припинено рух поїздів метро від аеропорту до Пірея, зупинилися електрички, що зв’язують столицю із передмістями.


У вівторок кілька сотень пенсіонерів вийшли в центр Афін, щоб підтримати протест транспортників. Вони перекрили головні транспортні артерії, що спричинило величезні пробки. А в середу до страйку за закликом Всегрецької федерації моряків підключилися докери. Поромне повідомлення між грецькими островами було повністю перервано на 48 годин.


Ще одного удару по грецькій транспортній системі завдали фермери. Вони вивели майже 800 тракторів і комбайнів на основну транспортну магістраль, яка сполучає північну і південну Грецію. І рух між Афінами та Салоніками було повністю зупинено.


Уряд намагається пояснити, що реформи є головною умовою для одержання фінансової допомоги від міжнародних організацій і без їх кредитів країна знову опиниться в глибокій кризі, з якої буде важко вибратися. Але ці аргументи не беруться до уваги протестувальниками, яких підтримують і політики, що відкололися від правлячої партії СІРІЗА і виступають проти кабальних умов кредиторів.