За останню добу найбільше обстрілів зафіксовано в районі донецького летовища. Проросійські злочинці лупили з гранатометів та стрілецької зброї неподалік Пісків, Опитного та шахти «Бутівка». Біля Старогнатівки ворог вів вогонь з великокаліберного кулемета. З міномета обстріляно бійців ЗСУ неподалік Талаківки (на маріупольському напрямку), повідомили в прес-центрі АТО.


Ось як охарактеризував ситуацію на передовій боєць однієї з механізованих бригад ЗСУ (місце дислокації — район донецького аеропорту):


«Сепари не припиняють вогонь. Гатять зі стрілецької зброї, гранатометів, часто прилітають міни. На щастя, у нас усі живі й здорові. Вчора півгодини був бій з диверсійно-розвідувальною групою. Вони постійно лізуть, намагаються знайти у нас слабкі місця. Місцевих бойовиків майже не залишилося. Воюють проти нас регулярні війська РФ. Нині кажуть, що незаконні збройні формування не хочуть підкорятися російському керівництву, однак це не правда. Усе під контролем РФ, і це факт. Однак ми вистоїмо, оскільки це наша земля. Дякуємо усім небайдужим людям за підтримку, особливо волонтерам. Вони нас забезпечили теплим одягом, їжею, медикаментами. І відсіч ворогу є чим дати: зброї достатньо».


Як повідомили учора в ГУР Міноборони, ворог продовжує провокувати наших бійців у зоні АТО. Зокрема, накопичує важку техніку на лінії розмежування. «Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надано інформацію про наявність поблизу Горлівки, Донецька, Шахтарська та Рози Люксембург забороненого Мінськими домовленостями озброєння — танків, САУ та 122 мм РСЗВ «Град», — зазначили в прес-службі відомства.


Своєю чергою в Міноборони повідомили «Голосу України», що бійці ЗСУ продовжують дотримуватися Мінських домовленостей. «Те, що стосується незаконних збройних формувань, хоч і важко передбачити, як вони діятимуть далі, але ми до зміни їх тактики готові. Якщо бойовики порушуватимуть Мінські угоди і перейдуть у наступ, нам є чим їм відповісти», — заявили в прес-службі силового відомства.