Затвердження парламентом Молдови нового глави уряду ледь не стало поштовхом до серйозних заворушень в столиці. Після того, як депутати без попереднього обговорення кандидатур і програм проголосували за новий склад уряду, маніфестанти з євроскептичними та проросійськими настроями увірвалися до будівлі парламенту з вимогою скасувати результати голосування. Врешті правоохоронці були змушені застосувати сльозогінний газ.

Унаслідок сутичок семеро поліцейських та троє протестувальників було поранено.


Отож новим главою уряду Молдови став проєвропейський політик Павел Філіп. До складу уряду також увійшли політики й економісти, які бачать майбутнє Молдови в об’єднаній Європі. Це й викликало таку гостру реакцію з боку Партії соціалістів та її прихильників. Депутати-соціалісти навіть намагалися заблокувати парламентську трибуну. Саме тому вся процедура обрання нового кабміну тривала у 30 хвилин: без детальних обговорень програм та кандидатур.


Президент країни Ніколає Тімофті вже прийняв присягу новообраного уряду, а тим часом ліва опозиція закликала маніфестантів до стриманості й цивілізованих форм протесту.