Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про розширення переліку товарів, що заборонено до ввезення на територію України з Російської Федерації. Йдеться про понад 70 товарних позицій переважно продовольчої групи.
Як зазначив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко, з урахуванням сьогоднішніх змін, до переліку заборонених товарів входять, зокрема, м’ясо, риба та рибна продукція, кондитерські вироби. «Позиція уряду така, що у відповідь на російську агресію, у тому числі торговельну, Україна й надалі буде відстоювати власні інтереси, використовуючи всі можливі дипломатичні та юридичні інструменти», — цитує міністра прес-служба Кабміну.


Водночас уряд затвердив перелік пунктів пропуску через державний кордон із Росією та Білоруссю для здійснення транзиту російських товарів, що підпадають під дзеркальні санкції. Як йдеться в урядовій постанові №20 від 20 січня 2016 року, на кордоні з Росією транзит здійснюється через пропускні пункти для автомобільного сполучення — Просяне, Танюшівка, Плетинівка, Гоптівка, Велика Писарівка, Юнаківка, Катеринівка, Бачівськ, Грем’яч, Сеньківка, а для залізничного сполучення — Лантратівка, Тополі, Козача Лопань, Зернове.


У постанові зазначається, що на кордоні з Білоруссю пропуск здійснюється на пунктах: Доманове, Сеньківка, Нові Яриловичі, Славутич, Виступовичі, Городище, Дольськ, Пулемець (для автомобільного сполучення) і Неданчичі, Щорс, Горностаївка, Удрицьк, Заболоття, Виступовичі — для залізничного.