Ситуація на фронті залишається напруженою. Попри домовленості щодо врегулювання конфлікту, останню добу противник продовжував лупити з різних видів зброї. Так, неподалік Мар’їнки ворог вів прицільний вогонь з гранатомета, стрілецької зброї та застосував зенітну установку. Поблизу донецького летовища з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли наші опорні пункти в Опитному та Пісках. Неподалік Новгородського працював ворожий снайпер. Неспокійно було й біля Авдіївки, повідомили учора в прес-службі АТО.
Яка нині ситуація на передовій, розповів боєць однієї з механізованих бригад ЗСУ (район дислокації с. Піски): «Обстріли тривають. Учора вступили в бій з диверсійно-розвідувальною групою. Десять осіб намагалися прорвати нашу оборону. На щастя, бойовиків було вчасно виявлено нашою охороною. Після перестрілки вони відійшли. Після цього сепари почали лупити з гранатометів, мінометів. У нас усі живі й здорові. Додати більше нічого, тримаємося».
За інформацією ГУР Міноборони, терористи так і не відвели важке озброєння від лінії зіткнення. «Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надано інформацію про наявність поблизу Шимшинівки, Донецька та Козацького забороненого Мінськими домовленостями озброєння — мінометів, танків, САУ. Крім того, продовжується інтенсивне логістичне забезпечення російських окупаційних військ з території РФ. До залізничних станцій Іловайськ та Харцизьк прибули ешелони з військовою технікою, паливно-мастильними матеріалами та боєприпасами. Крім того, зафіксовано незаконний перетин державного кордону України російською автомобільною колоною поблизу Дмитрівки (Шахтарський район Донецької області) з боєприпасами та майном», — зазначили в прес-службі відомства.