До вивчення причин нестачі харчів у торговельних центрах Херсонщини долучилася місцева влада. Як уже писав «Голос України», через засніжені та вкриті кригою дороги в обласний центр щонайменше на третину скоротилося підвезення свіжих овочів та молочних продуктів, були перебої навіть зі свіжим хлібом. Але з’ясувалося, що проблема не тільки у дорогах. Експерти департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА визначили, що продукти для херсонських покупців фірми-власники чотирьох найбільших торговельних мереж закуповували переважно там, де були зареєстровані, тобто в Києві, Дніпропетровську та Одесі. 
Щоб погодні катаклізми надалі не супроводжувалися ще й «голодними бунтами», керівництво Херсонської ОДА рекомендувало комерсантам укласти нові угоди про закупівлю із сільськогосподарськими підприємствами та переробниками в сусідніх із обласним центром районах краю. Втім, у «білому домі» передбачають, що до рекомендації дослухаються не всі: одні бізнесмени не розриватимуть давні ділові зв’язки, другі побояться втратити фінансову вигоду. Тому чиновники хочуть вдатися ще й до створення правових стимулів.
Прес-служба ОДА повідомляє, що облдержадміністрація вже скерувала до Мінекономрозвитку пропозицію про вихід до Верховної Ради із законодавчою ініціативою — прийняти закон «Про внутрішню торгівлю», зобов’язавши торговельні центри проходити юридичну реєстрацію за місцем фактичного перебування.

Херсонська область.