Сім бойовиків Робочої партії Курдистану (РПК) було знищено під час бою з урядовими військами у кварталі Джизре міста Ширнак — адміністративного центру однойменної південно-східної провінції Туреччини. За повідомленням Генштабу турецької армії, у суботньому бою тяжке поранення дістав один із солдатів, який пізніше помер у лікарні.

 

А в понеділок в Анкарі сили безпеки Туреччини провели операцію з виявлення пособників терористів і тих, хто вербує молодих мусульман у лави терористичної організації «Ісламська держава». Як повідомило турецьке інформаційне агентство Anadolu, було заарештовано десять осіб. Під час обшуку в них знайдено зброю й документи, що викривають  зв’язки з терористами.


Влада Туреччини має намір до відкриття нового туристичного сезону виявити всіх причетних до терористичних угруповань і гарантувати безпечний відпочинок у країні іноземним гостям. Їх зараз заманюють у країну активною рекламою, зниженням цін за завчасної резервації місць у курортних комплексах і навіть компенсацією вартості авіаційного пального для чартерних рейсів з туристами. Так Туреччина має намір відповісти на заборону Москви відпочивати росіянам у країні.


Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, виступаючи в місті Кайсері з нагоди 120-річчя Торговельної палати, піддав критиці міжнародну спільноту, що не займає антитерористичну позицію. «Якщо ви не займете принципову позицію стосовно терору, то зрештою він отруїть і вас», — сказав він. «Нас дуже засмучують ті, хто не підтримує боротьбу, яку Туреччина веде з такою педантичністю, хто мовчки спостерігає і навіть своєю позицією підтримує дії терористичної організації РПК, що не входить в жодні межі моралі й людяності. Але ми рішуче продовжимо боротьбу з тероризмом, навіть якщо нам доведеться заплатити за це велику ціну. Ми готові до цього», — наголосив Р. Ердоган.