Голова Рівненської облради Володимир Ковальчук побував у Рівненському обласному госпіталі інвалідів війни, що у селищі Клевань, та поцікавився, в яких умовах проходять реабілітацію тридцять учасників АТО (на знімку).

 


За словами медиків, зазвичай до госпіталю потрапляють після поранень, щоб розробити ушкоджені кінцівки. Одночасно тут можуть реабілітуватися понад двісті пацієнтів. Щоб розширити медзаклад та поліпшити умови перебування хворих, торік тут розпочато реконструкцію одного з корпусів.


— Цьогоріч плануємо завершити роботи. У переобладнаному корпусі буде два терапевтичних відділення і два неврологічних по 40 ліжок. Це дасть змогу розвантажити котеджне містечко, бо в будиночку, розрахованому на двох-чотирьох пацієнтів, подекуди перебувають семеро, — розповів головний лікар госпіталю Андрій Бурачик.


Голова Рівненської облради Володимир Ковальчук пообіцяв особисто контролювати виділення коштів на завершення реконструкції корпусу:


— Ми повинні робити все можливе, щоб бійці відчували нашу підтримку. І тут ідеться не лише про лікування чи реабілітацію. Ми маємо допомагати учасникам АТО у пошуках роботи, вирішенні житлових та земельних питань.

 

Рівненська область.


Фото надане прес-службою облради.