У «Дніпрі» визначилися з воротарем

Футбол. Після переходу Дениса Бойка до стамбульського клубу «Бешикташ» основним воротарем «Дніпра» буде чех Ян Лаштувка. Це підтвердив наставник дніпропетровців Мирон Маркевич.
— Тепер основним воротарем у нас залишається Лаштувка. У заключній зустрічі турецького збору ворота захищав Баштаненко, і проявив він себе досить-таки непогано. А щодо Махновського, то ми просто подивилися на нього в тренуваннях і в матчах. Але не приховуватиму: нам потрібен ще один воротар. Щось конкретно поки що не готовий сказати...
— Мироне Богдановичу, хотілося б почути про потенційних новачків і тих, кого відкликали з оренди...
— Брали на збір Політила і Кобахідзе, щоб ще раз пильно подивитися на них. Поїдуть вони з нами і на другий збір до Іспанії. Щоправда, у Кобахідзе пошкоджене плече, і поки що я не можу сказати, чи буде він готовий до подальшої підготовчої роботи. Втім, я сподіваюся, що до вильоту Кобахідзе зможе відновитися.
Непогане враження справили Адамюк і Петров. Їх також беремо до Іспанії. Після другого збору, думаю, щодо них буде ухвалено остаточне рішення.
— Останнім часом багато говорять про Безуса, які його позиції?
— Якщо відверто, всім буде краще (і самому Роману, і команді), якщо він піде в оренду. Створюється враження, що Безус перебуває на своїй хвилі, нічого навколо не чує і не бачить. Він не може зрозуміти, що нині деградує як футболіст. Не розумію: він цього не усвідомлює чи просто не хоче усвідомити? Ну а бійка в контрольному матчі з «Франкфуртом» не піддається жодному поясненню. Одне слово, Безусу передусім необхідно самому розібратися в собі...

***

Повернувшись із Туреччини в понеділок, футболісти «Дніпра» відпочивали протягом двох днів. Тепер працюють вдома. А завтра зранку вирушать на наступний підготовчий збір до Іспанії.

ФІФА зареєструвала п’ятьох кандидатів

Затверджено п’ятьох осіб, які 26 лютого візьмуть участь у виборах нового президента ФІФА.
На пост глави організації претендують принц Йорданії Алі бін Аль-Гуссейн, глава Азійської футбольної конфедерації шейх Салман бін Ібрагім Аль-Галіфа, колишній заступник генерального секретаря ФІФА Жером Шампань, генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно і південноафриканський бізнесмен Токіо Севаль.
Президента оберуть таємним голосуванням. Для перемоги в першому турі необхідно набрати 2/3 голосів, а в наступному — 50 відсотків і один голос. Як відомо, президента ФІФА обирають на чотирирічний термін.

Німці вже оголосили попередній список

Тренер збірної Німеччини Йоагім Льов назвав прізвища 31 футболіста, які мають шанс поїхати на фінальний турнір чемпіонату Європи до Франції. Повідомляється також, що напередодні турніру список доведеться скоротити на вісьмох гравців.
Воротарі — Лено («Байєр»), Нойєр («Баварія»), Трапп (ПСЖ, Франція), Цілен («Ганновер»), тер Штеген («Барселона», Іспанія); оборонці — Боатенг («Баварія»), Дурм, Гінтер, Гуммельс (усі — «Боруссія», Дортмунд), Джан («Ліверпуль», Англія), Геведес («Шальке-04»), Ектор («Кельн»), Рюдігер («Рома», Італія), Мустафі («Валенсія», Іспанія); півоборонці — Швайнштайгер («Манчестер Юнайтед», Англія), Гюндоган, Ройс (обидва — «Боруссія», Дортмунд), Гьотце («Баварія»), Озіл («Арсенал», Англія), Крамер, Карім Белларабі (обидва — «Байєр»), Кроос («Реал», Іспанія, Мадрид), Дракслер («Вольфсбург»), Гедіра («Ювентус», Італія), Руді («Гоффенгайм»); нападники — Мюллер («Баварія»), Крузе, Шюррле (обидва — «Вольфсбург»), Гомес («Бешикташ», Туреччина), Подольський («Галатасарай», Туреччина), Фолланд («Гоффенгайм»).
Як відомо, збірна Німеччини  перший матч (в групі С) на Євро-2016 проведе 12 червня в Ліллі проти збірної України. Ну а далі наші гравці 16 червня зустрінуться з Північною Ірландією у Ліоні. 21 червня відбудеться матч Україна — Польща в Марселі.

***

CША. Контрольний матч. 27 січня. «Форт-Лодердейл Страйкерс» (США) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 0:1. Гол: Марлос, 79.
«Шахтар»: П’ятов, Срна (Кривцов, 86), Кучер, Ракицький (Матвієнко, 86), Ісмаілі (Шевчук, 66), Степаненко, Коробенко (Кобін, 74), Марлос, Тайсон, Зубков (Арабідзе, 46; Борячук, 74), Гладкий (Феррейра, 46).

«Донбас» — одноосібний лідер

Хокей. Регулярний чемпіонат ХЕЛ України. Перший етап. Третє коло. 17-й тур. 26 січня. «Юність» (Харків) — «Дженералз» (Київ). 1:9 (0:2; 1:4; 0:3). «Витязь» (Харків) — «Рапід» (Київ). 10:0 (4:0, 3:0, 3:0). «Донбас» (Донецьк) — «Білий Барс» (Біла Церква). 13:1 (2:1, 3:0, 8:0). «Крижинка-Компаньйон» (Київ) — ХК «Кременчук». 0:16 (0:4, 0:7, 0:5).
Донецький клуб (тренер — Анатолій Степанищев), котрий достроково гарантував собі місце в плей-оф, є одноосібним лідером у регулярному чемпіонаті.
«Донбас» — 83 очки, «Дженералз» — 81, ХК «Кременчук» — 76, «Витязь» — 50, «Білий Барс» — 40, «Рапід» — 16, «Крижинка-Компаньйон» — 15, «Юність» — 11.

 

 

 

На знімку: нападник донеччан Олександр Журун (ліворуч) закинув дві шайби і зробив результативну передачу й білоцерківський оборонець Денис Хонін.

Фото ХК «Донбас».

Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.