У Запоріжжі досить бурхливо відреагували на заяву представника Генпрокуратури Владислава Куценка. Коротко про суть справи. «Владислав Куценко підтвердив, що стосовно керівництва «Запоріжсталі» справді ведеться розслідування. За його словами, посадовці заводу не сплатили до бюджету Запоріжжя кошти пайової участі у розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста у розмірі майже 150 млн. грн. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 367 КК (службова недбалість, яка спричинила важкі наслідки)», повідомила у вівторок «Українська правда».


«Інформація про нібито несплату якихось коштів ПАТ «Запоріжсталь» на розвиток інфраструктури Запоріжжя, яку поширюють деякі ЗМІ, — йдеться у заяві прес-служби підприємства, — не відповідає дійсності. Всі податки і збори, що підлягають сплаті до місцевого і державного бюджетів, ПАТ «Запоріжсталь» завжди сплачувало в розмірах і в терміни, встановлені чинним законодавством. У 2015 році ПАТ «Запоріжсталь» перерахувало понад 2,5 млрд. гривень до бюджетів всіх рівнів, у тому числі до бюджету Запоріжжя майже 385 мільйонів гривень».


Не забарилася із заявою і прес-служба Запорізької міськради: «З часу принесення присяги Володимиром Буряком (25 листопада 2015 року) і до нинішнього дня від ПАТ «Запоріжсталь» не надходило жодної заяви чи звернення про отримання дозволу на будівництво об’єктів, які потрапляють під дію Закону України «Про регулювання містобудівної документації». Виходячи з вищесказаного, жодної необхідності в пайовому внеску не було.

Тому вважаємо інформацію про фігурування в цій справі запорізького міського голови Володимира Буряка безпідставною і вимагаємо її спростування».


До сказаного варто додати хіба що те, що Владислав Куценко — добре відома у Запоріжжі особа, донедавна він був депутатом Запорізької райради...


Запорізька область.