Відкрили його у Волинському обласному госпіталі ветеранів війни. Як розповіла головний лікар закладу Тетяна Масікова, постало воно як окремий підрозділ на базі звичайного неврологічного відділення. Тут медики працюватимуть із тими, хто страждає на посттравматичний стресовий розлад.

 

Роботи з облаштування відділення будівельники ЗАТ «Житлобуд-2» виконали дуже швидко: розпочали їх в листопаді 2015-го, а вже до кінця січня завершили. Менш як за три місяці освоєно 1,2 мільйона гривень. Кошти виділили з обласного бюджету за програмою підтримки демобілізованих учасників АТО та членів їхніх сімей на 2015 рік.


Допомагатимуть лікарі переважно воїнам, котрі повернулися з передової й потребують фахової реабілітації. Нині всі 30 ліжок зайняті. З пацієнтами працюють два невропатологи та стільки ж психологів, а також психотерапевт та ортопед. Усі лікарі пройшли відповідне навчання, дехто — за кордоном, є відповідне обладнання.


— Вважаю, що поступово ми повинні реорганізувати госпіталь ветеранів війни у реабілітаційний центр, — зауважив присутній на відкритті голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. — Це має бути сучасний заклад для воїнів-ветеранів різних категорій: сивочолих «афганців» та учасників АТО. Наше завдання забезпечити їм не лише повагу і належні побутові умови, а й можливість лікуватися і проходити реабілітацію.