Змагалися чемпіони України і Польщі

Футбол. Марбелья (Іспанія). Контрольний матч. 27 січня.
«Динамо» (Україна, Київ) — «Лех» (Польща, Познань). 2:0. Голи: Мораес, 53, Мякушко, 90+2.
«Динамо»: Шовковський, Віда (Антунеш, 61), Хачеріді, Драгович, Антунеш (Сілва, 30), Рибалка (Петрович, 78), Буяльський (Гармаш, 30), Велозу (Буяльський, 61), Гусєв (Мякушко, 74), Гонсалес, Теодорчик (Мораес, 46).
У заключному спарингу на першому іспанському зборі зустрілися чинні чемпіони України та Польщі. У клубі з Познані, як відомо, до літа 2014 року виступав динамівський форвард Лукаш Теодорчик. Він зіграв у першому таймі, був активним, але не забив.
Відкрити рахунок ударом здалеку вдалося бразильцю Жуніору Мораесу, котрий замінив поляка після перерви. В цілому гра була досить динамічною і цікавою. Варто зазначити, що чемпіонат у польській Екстракласі відновиться вже в середині лютого. Тому познанська команда працює в інтенсивнішому режимі, ніж кияни.
Все мало завершитися мінімальною перевагою динамівців. Але на останній доданій хвилині після розіграшу кутового Віталій Буяльський влучив у стійку воріт, а Сергій Мякушко елегантно відправив м’яч у порожні ворота.

Коли ми спали, «гірники» перемагали

У ніч на 28 січня свій заключний поєдинок на зборах у США донецький «Шахтар» зіграв із клубом, який представляє американську Premіer Development League і тісно співпрацює з академією французького ПСЖ.
Протягом зустрічі «гірники» мали незаперечну перевагу. І лише під завісу поєдинку господарі активізувалися, але не забили жодного м’яча. А от гості залишилися в меншості. На 82-й хвилині вилучили В’ячеслава Шевчука за небезпечний підкат.
«Маямі Сіті» (США) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 0:5. Голи: Феррейра, 5, 11, Зубков, 24, Борячук, 77, 78.
«Шахтар»: Каніболоцький (Сарнавський, 57), Срна (Матвієнко, 46), Кривцов, Ордець, Ісмаїлі (Шевчук, 46), Малишев (Ракицький, 61), Коробенко (Кобін, 46), Арабідзе, Коваленко, Зубков (Борячук, 46), Феррейра (Гладкий, 46).

 

 

 

На знімку: з м’ячем 19-річний нападник донеччан Андрій Борячук, котрий відзначився двома влученнями.

Фото shakhtar.com.

«Золотий» хлопчик

«Шахтар» відповів відмовою на третю пропозицію «Ліверпуля» з приводу переходу бразильця Алекса Тейшейри (найкращого бомбардира чемпіонату України, 22 м’ячі в 15 матчах). Про це інформує Daіly Star.
Перші дві пропозиції становили 32 і 37 мільйонів євро. Тепер «Ліверпуль» висловив готовність заплатити 41 мільйон, але і цю заявку відхилили.
Раніше повідомлялося, що «Шахтар» оцінює Тейшейру у 50 мільйонів євро. Але за даними ЗМІ, може погодитися і на 46 «лимонів».

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.