Три роки за ґратами можуть провести члени організованої злочинної групи, які незаконно видобували бурштин. Слідчі ГУНП у Рівненській області закінчили досудове розслідування у кримінальному провадженні та скерували його на розгляд суду.

31-річний житель села Велике Вербче на території Сарненського району організував незаконний видобуток бурштину-сирцю. Для цього придбав мотопомпу кустарного виробництва з двигуном від транспортного засобу «Мерседес- Бенц», 20 пожежних шлангів і стільки ж підхваток, 8 металевих тичок, металеві шрайбери та водозабірний шланг, які в подальшому зберігав в господарському приміщенні за місцем свого проживання.
До незаконного промислу чоловік долучив ще двох односельчан. «Керівник» групи командував видобутком, надавав для цього обладнання, а також особисто мав розподіляти отриману «виручку» між усіма копачами.
— Діяльність організованої групи зупинили правоохоронці, — розповів заступник начальника ГУНП в Рівненській області начальник слідчого управління Дмитро Бабак. — За результатами досудового розслідування встановлено, що чоловіки лише за неповних три тижні листопада 2015 року незаконно видобули на території Сарненського району майже кілограм бурштину.
Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Рівненській області.

Фото надане прокуратурою.

Тим часом

Правоохоронці застали сімох копачів в урочищі Кобильне поблизу села Єльне Рокитнівського району за незаконним видобутком бурштину. У них вилучили автомобілі ГАЗ-66 та «Рено», а також мотопомпу кустарного виробництва з приладдям для видобування. Розпочато кримінальне провадження, повідомив керівник Сарненської місцевої прокуратури Вадим ТОПОЛЬСЬКИЙ.