Потепління та дощі викликали різке танення снігу і зростання рівня води у річках та меліоративних каналах Волині. За січень в області випало понад 50 міліметрів опадів, або 1,5 місячної норми. На сьогодні усі річки ще перебувають у руслі, однак їхні рівні істотно зросли. Наприклад, на Західному Бузі, поблизу села Литовеж, вода піднялася майже на метр.


Як поінформував начальник обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук, про повінь говорити зарано, але певні проблеми в окремих населених пунктів уже виникають. Зокрема, в селах Городище-1 та Гаразджа Луцького району зафіксовано підтоплення окремих ділянок.


Щоденно обласне управління водних ресурсів відстежує ситуацію в регіоні і здійснює обмін інформацією з Волинським гідрометеоцентром, управлінням ДСНС України в області, а про режим ріки Стир та Хрінницького водосховища — з Хрінницькою ГЕС.


Для відведення надлишкових вод з меліоративних систем у Любешівському районі працюють п’ять насосних станцій. Готове до роботи необхідне обладнання в Ратнівському, Маневицькому, Ковельському та інших районах.

Волинська область.