У райцентрі Володимирець на Рівненщині став до ладу після реконструкції, яка стала у 35,2 мільйона гривень, лікувально-поліклінічний корпус комунального закладу «Володимирецька центральна районна лікарня» (на знімку). Тут, крім консультативно-діагностичної поліклініки на 250 відвідувань, розмістилися приймальне та хірургічне відділення на 19 ліжок з операційним блоком, відділення анестезіології й інтенсивної терапії.

 

 

Реконструкція поліклініки здійснювалася в рамках реформування охорони здоров’я вторинного рівня, яке покликане забезпечити доступною кваліфікованою медичною допомогою та комфортними умовами перебування хворих в стаціонарі. До речі, у новий медзакдлад закуплено сучасного обладнання на 11,6 мільйона гривень.


Такі витрати на реконструкцію цілком виправдані. Адже Володимирецька центральна районна лікарня забезпечує вторинною медичною допомогою 64 220 осіб, з них 20 098 дітей. До того ж цей район має один з найвищих рівнів народжуваності та стабільно позитивний природний приріст. Тож медичні запити населення щодо надання спеціалізованої медичної допомоги з кожним роком зростають. Наявні відділення та підрозділи вичерпали свої можливості, морально застаріли. Через брак сучасної апаратури рівень медобслуговування не відповідав потребам. Тому влада вирішила облаштувати у цьому поліському райцентрі лікувально-поліклінічний заклад, який повною мірою відповідає функціям, завданням, структурі та матеріально-технічній базі сучасного спеціалізованого підрозділу вторинного рівня надання медичної допомоги.

Рівне.


Фото надане прес-службою Рівненської ОДА.