Встановлено, що 26-річний мешканець Сарненського району Рівненської області мав намір вступити до складу одного з незаконних збройних формувань «ДНР» та «ЛНР», завданнями яких є зміна меж території та державного кордону України.
У серпні 2015 року чоловік зв’язався телефоном з керівниками окремої механізованої бригади терористичної організації та одержав інформацію щодо вступу до неї. Однак, розчарувавшись у діяльності незаконних збройних формувань, сарненчанин наприкінці жовтня минулого року прибув до працівників Служби безпеки України та щиросердно зізнався у скоєному.
У подальшому, під час досудового розслідування, громадянин сприяв слідчим СБУ у розкритті кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 1 
ст. 258-3 КК України.
«Згідно із законодавством України, особа, яка добровільно повідомила правоохоронний орган про терористичну діяльність, сприяла її припиненню чи розкриттю злочинів, вчинених у зв’язку зі створенням або діяльністю такої групи чи організації, звільняється від кримінальної відповідальності», — пояснив процесуальний прокурор у вказаному кримінальному провадженні — прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та Державної прикордонної служби прокуратури Рівненської області Володимир Пилипів.
Враховуючи той факт, що чоловік здався правоохоронцям та зізнався у скоєнні правопорушення, прокуратура Рівненської області скерувала до суду клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Рівненської області.