«Ми розпочали ще одну важливу реформу — зміни до Конституції у частині правосуддя. Голосування з цього питання було позитивним і успішним. Парламент проголосував компромісний законопроект, запропонований Президентом України. Це ще один важливий крок на шляху реформ», — заявив Перший заступник Голови Верховної Ради Андрій Парубій в рамках зустрічі зі співдоповідачем комітету ПАРЄ з питань дотримання обов’язків та зобов’язань державами—членами Ради Європи Акселем Фішером (на знімку).

 

Водночас А. Парубій пояснив, що «відповідно до чинного законодавства, текст законопроекту не може бути змінений, утім, можна ухвалити низку законів, які уточнюють реформи, аби не було різночитань». Парламентарій спрогнозував, що відповідні закони будуть ухвалені, і знайдеться 300 голосів для того, щоб навесні відбулося результативне голосування змін до Конституції у частині правосуддя.
Перший заступник глави парламенту висловив подяку за підтримку реформ в Україні з боку Ради Європи. «Головна мета для нас — наш шлях до Європи, а підтримка в складні часи війни особливо важлива», — наголосив він.
«Нам доводиться реформувати фактично всі сфери. Може не достатньо швидко, як вважають наші партнери, але, якщо експертно проаналізувати, що зробила вже Верховна Рада цього скликання, — це неймовірно великий об’єм роботи», — зазначив А. Парубій.
А. Фішер подякував за важливу та конструктивну розмову. Він поінформував, що за результатами візиту буде підготовлено доповідну записку для Моніторингового комітету, а повний звіт представлять у січні 2017 року на засіданні ПАРЄ.
У зустрічі взяв участь голова Постійної делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар’єв.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.