На сході країни не вщухають бойові дії. Найбільша напруга зберігається навколо Донецька. Лише за останню добу бойовики обстріляли позиції наших військових там понад 50 разів. Це відбувалося поблизу Зайцевого, Майорського, Дослідного, Пісків, Луганського. Використовувалися міномети, великокаліберні кулемети, автоматичні гранатомети та стрілецька зброя, повідомили учора в прес-центрі АТО.
Яка ситуація на фронті, розповів боєць однієї з механізованих бригад ЗСУ (місце дислокації с. Піски): «Обстріли кожен день. Ми для РФ мішені на полігоні. Так тренують російських військових в польових умовах. У тих, що йдуть в атаку, — добра амуніція, вони гарно оснащені приладами нічного бачення, тепловізорами, в них легкі та міцні бронежилети. Заходить група, наприклад, снайперська — до 10 чоловік. Раніше їх не було. Починають стріляти. Заходить ДРГ, російські специ — відпрацювали і поїхали. Також і обстріли. Вони навчаються в бойових умовах стріляти по нас. На наступний день тренується уже інша група. А постійно сидять на позиціях місцеві сепари. Відвовідати із важкого озброєння нам заборонено. Проте хоч раз на тиждень потрібно було б. А то зовсім не бояться нас.
Як повідомили учора в ГУР Міноборони, бойовики продовжують накопичувати важку техніку на лінії розмежування сторін. «Представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ надана інформація про наявність у районах Стаханов, Макіївка, Донецьк та Мануйлівка забороненого Мінськими домовленостями озброєння — танків, артилерійських систем та 122-мм РСЗВ «Град», — зазначили в прес-службі відомства.