«Санкції є ефективним механізмом, який спонукає Росію виконувати Мінські домовленості», — заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з делегацією Комітету у справах Європейського Союзу німецького Бундестагу (на знімку), очолюваною головою комітету Ґюнтером Кріхбаумом. 

 


Президент наголосив на важливості політики санкцій щодо агресора і позитивно оцінив результати переговорів із Канцлером ФРН Ангелою Меркель у Берліні 1 лютого 2016 року, «які підтвердили спільність бачення сторін щодо імплементації Мінських домовленостей та продовження санкцій», — інформує прес-служба Президента.


Представники німецького Бундестагу також підтвердили, що санкції «працюють». В свою чергу голова німецької делегації Ґюнтер Кріхбаум додав, що «Україна може розраховувати на повну підтримку Німеччини» та запевнив, що санкції залишаться, поки Росія не виконає Мінські домовленості.


Під час зустрічі йшлося про важливість продовження Україною курсу на імплементацію широкої програми системних реформ, які сприятимуть зміцненню політичної стабільності, прискоренню економічного зростання та зближення з ЄС.


Також, повідомляє прес-служба, Петро Порошенко наголосив на важливості запровадження Євросоюзом безвізового режиму для громадян України.


У контексті обговорення питань енергетичного співробітництва Президент України зазначив, що Україна розраховує на солідарність Євросоюзу стосовно проекту «Північний потік-2».

 

Фото Миколи ЛАЗАРЕНКА (прес-служба Президента України).