Майже тиждень грецькі фермери перекривають із ранку до вечора головні автомагістралі країни на знак протесту проти пенсійних і податкових реформ, проведених урядом Алексіса Ципраса. 


Вони повністю перекрили під’їзди до КПП із Туреччиною, Македонією і частково з Болгарією через КПП Промахон (Греція) — Кулата (Болгарія). Фермери пропускають лише легкові машини й автобуси, а весь вантажний транспорт стоїть у 5-кілометрових чергах по обидва боки кордону.


Грецька профспілка хліборобів провела засідання, на якому було вирішено збільшити блокаду на всіх шляхах країни. Лідери профспілки відмовилися зустрічатися із прем’єр-міністром, який запропонував фермерам обговорити їхні вимоги про зниження податків і дійти консенсусу. І вже наступного дня фермери вивели трактори й комбайни навіть на другорядні дороги, а самі пішли в таверни. Вони погрожують уряду безстроковим страйком, якщо не буде знижено податки для хліборобів.


Грецькі ЗМІ зазначають, що вантажоперевізники вже зазнають величезних фінансових втрат, а страйк загрожує підривом усієї економіки, яка тільки-но почала набирати обертів і виходити з кризи. Страйк грецьких хліборобів негативно відіб’ється і на доходах експедиторських фірм сусідніх країн — Туреччини, Болгарії та Македонії. Але уряд Ципраса не готовий іти на поступки фермерам.