Останню добу ворог обстрілював наших військових у Майорську, Новгородському, Луганському, Авдіївці, Мар’їнці, Пісках, Опитному, шахті «Бутовка», неподалік Кірова, Первомайського, Гнутового, Ломакіного, Красногорівки. Терористи використовували міномети 82 та 120 мм, гранатомети, стрілецьку зброю, зенітні установки та протитанкові ракетні комплекси.
Як повідомив ЗМІ прес-офіцер штабу АТО Андрій Задубінний, на територію «ЛНР» прибули куратори з РФ. Основна мета — перевірити системи оперативної та бойової підготовки незаконних збройних формувань. «У рамках заходів перевірки з метою демонстрації власного бойового вишколу проросійськими бойовиками було обстріляно позиції ЗСУ в Трьохізбенці. Їх провели навмисно для демонстрації своїм кремлівським господарям готовності будь-якої миті продовжити ескалацію конфлікту на Донбасі», — зазначив він.
За його словами, складна ситуація нині в населеному пункті Зайцеве. Після закриття там пропускного пункту бойовики випустили по селищу понад 150 мін, застосовуючи тактику «випаленої землі».
За інформацією групи військових експертів «Інформаційний спротив», ворог продовжує накопичувати важку техніку на лінії розмежування. Так, поблизу Горлівки зафіксовано переміщення артилерії бойовиків — туди прибула батарея (5 одиниць) гаубиць Д-30 і Д-30А. А на схід від Єнакієвого — бронегрупа терористів — 3 танки Т-72 і 4 БМП (3 БМП-2 та 1 БМП-1). Важку техніку перекидають на північний напрямок, у бік Вуглегірська.