У Румунії добровільно пішов у відставку генеральний прокурор країни Тіберіу Ніцу, якого було обрано 16 травня 2013 року терміном на три роки. 

 

Це сталося після скандалу, пов’язаного з неправомірним використанням главою прокуратури поліцейських автомобілів для супроводу його службового автомобіля під час поїздок столицею і країною, передає румунське інформаційне агентство Medіafax.


Своє рішення про відставку Т. Ніцу назвав «жестом відповідальності й честі» та небажанням, щоб його ім’я умисно дискредитувалося, що може «негативно відбитися на іміджі очолюваного ним відомства». Він пояснив, що не просив для себе кортеж і охорону. За його словами, цю послугу надавали генпрокурору згідно із законом, який передбачає «певний рівень захисту» чиновника його статусу. Екс-прокурор наголосив, що ці «заходи охорони були зіставні з потенційними ризиками через професійну діяльність».


Румунські ЗМІ інформують, що генпрокурор із квітня 2014 року до листопад 2015 року скористався послугами кортежу в своїх поїздках майже 700 разів.