Українці — у чвертьфіналі

Футзал. Белград (Сербія). Чемпіонат Європи. Чоловіки. Група С.
Україна — Угорщина. 6:3. Голи: Дмитро Сорокін, 3, Бондар, 7, 34, Овсянников, 25, Микола Грицина, 29, Валенко, 36 — Дрот, 8, 33, Тренчені, 29.
Україна: Іваняк, Бондар, Дмитро Сорокін, Журба, Овсянников; запасні — Литвиненко (воротар), Валенко, Коваль, Микола Грицина, Михайло Грицина, Разуванов, Рогачов, Олександр Сорокін, Фетько. Тренер — Олександр Косенко.
Угорцям відступати було нікуди, бо вони вже програли іспанцям (2:5). Тому вони билися, як могли. Отож поєдинок вийшов бойовим і гострим. Щойно забивали українці — суперники відразу відповідали своїм влученням, не відпускаючи наших далеко вперед.
Але, якщо об’єктивно, то українці здобули абсолютно заслужену перемогу. Клас у наших помітно вищий, ніж у мадярських футзалістів. Хоча віддамо їм належне: билися вони до останньої секунди.
Отже, стартова перемога одразу вивела нашу збірну до чвертьфіналу. А от з якого місця — першого чи другого? Відповідь на це запитання ми отримаємо сьогодні, коли завершиться матч Україна — Іспанія.

«Шахтар» відпустив Тейшейру до Китаю

Футбол. Алекс Тейшейра переходить до китайського клубу «Цзянсу Сайнті». Про це повідомляє офіційний сайт донецького клубу.
«Гірники» погодили з китайцями всі необхідні формальності щодо переходу бразильця. Його трансферна вартість становить 50 мільйонів євро, що є рекордом в історії українського футболу.

Федорчук — динамівець

Півоборонець Валерій Федорчук на правах вільного агента підписав контракт з ФК «Динамо» Київ. Він народився 5 жовтня 1988 року в місті Нетішин Хмельницької області. Є вихованцем вінницької футбольної школи «Світанок».
У вищій лізі чемпіонату України Валерій захищав кольори ФК «Львів», криворізького «Кривбасу», львівських «Карпат», луцької «Волині» і дніпропетровського «Дніпра».
З 2008-го по 2011 рік грав за молодіжну збірну України U-21. Його викликав Михайло Фоменко на матчі національної збірної України.
У першій половині поточного сезону Федорчук виступав за «Дніпро», де провів 10 матчів (8 у стартовому складі, 601 хвилину ігрового часу) і забив гол. Також у його активі два поєдинки (обидва в стартовому складі, 154 хвилини) в Кубку України.

«Отамани» проти «завойовників»

Бокс. 12 лютого у Львові відбудеться матчева зустріч третього кола Всесвітньої серії боксу (WSB). «Українські отамани» прийматимуть «Турецьких завойовників».
За результатами попередніх поєдинків майбутні суперники розмістилися на третьому місці підгрупи А з трьома заліковими балами. Українці провели тільки один поєдинок. У Вінниці вони здолали «Китайських драконів» -5:0! Турецька команда також перемогла китайську. Але поступилася «Кубинським приборкувачам».
У межах львівського протистояння на ринзі відбудуться поєдинки у вагових категоріях підгрупи С1, а саме: 49 кг, 56 кг, 64 кг, 75 кг та 91 кг. Офіційні склади команд оголосять 9 лютого.

Лише результати

Баскетбол. Регулярний чемпіонат країни ФБУ. 4 лютого. «Черкаські Мавпи» — БІПА (Одеса). 88:69 (16:19, 24:17, 28:13, 20:20). СК ІНФІЗ (Київ) — «Волиньбаскет» (Луцьк). 97:85 (25:22, 18:27, 24:21, 30:15).
«Хімік « (Южне), «Кривбас» — по 17 перемог, «Динамо» (Київ) — 16, «Черкаські Мавпи» — 13, БІПА — 10, БК «Запоріжжя» — 8, МБК «Миколаїв» — 7, СК ІНФІЗ, «Волиньбаскет» — по 3.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.